OPHØRSUDSALG INDTIL D. 20/12! FRI FRAGT OVER 400KR.

Islandsk mos

Nordisk vidundermiddel med en lang historie.

Islandsk mos (Cetraria Islandica) har en lang historie som sundhedsplante og fødevare i Island, det øvrige Norden, Irland og USA. Landbrugsarealer i Island med forekomst af islandsk mos har i århundrede været prissat højere end arealer uden. Islændinge har i generationer tilbage kendt til den islandske mos’ fremragende sundhedsmæssige egenskaber.
Biologisk er islandsk mos en lavart – en symbiose mellem alge og svamp. Den forbinder sig tæt med sit nærmiljø, og derfor er det kun islandske mos – indsamlet fra vildtvoksende vegetation i øde egne af Island – der er ren og egnet til at spise.
Nady Nordics produkter med islandsk mos

Bakteriernes og inflammationens værste fjende

Planten er særligt brugt til at bekæmpe inflammation og bakterier i slimhinderne f.eks. i mave, lunger og hals. Den indgår i forskellige typer af mad som havregrød, supper og stuvninger til forbedring af fordøjelsen og afhjælpning af inflammation, surhed eller gæring i maven, ligesom mosset har været anvendt direkte på huden.

Hos Nady Nordic forhandler vi vild, håndplukket islandsk mos fra ubeboede højlandsområder i det centrale Island. Islandsk mos er en central del af Katríns (partner i Nady Nordic) opvækst i Island, hvor det løbende anvendes i madlavning som sundhedsingrediens.

Støtter optagelsen af andre urter

Islandsk mos har både en bitterstof-effekt og en lindrende effekt i tarmene. Det er en unik og vigtig kombination af egenskaber. Derfor er den en god støtteurt til andre urter som f.eks. Nady Nordics islandske Rosenrod Tumeric og Magnolia.

Der er ingen kendte bivirkninger ved indtagelse af islandsk mos.