FRI FRAGT V/KØB OVER 400KR

Jiaogulan - Den lille ukendte urt, der kan være hemmeligheden bag lang levetid.

'The Immortality Herb', af Chris Kilham.

 

Jeg står på en grøn skråning og betragter de rullende bakker af Jiaogulan, også kendt som udødelighedsurten.

Plantens navn stammer fra den bemærkelsesværdigt længere levetid hos mennesker, der bor i den bjergrige Guizhou-provinsen i det sydvestlige Kina, hvor befolkningen regelmæssigt drikke en te fremstillet af Jiaogulan/ Nady-blade.

Planten kan rumme nøglen til et længere og sundere liv.

På trods af de oplagte fordele i forhold til at reducere aldringstegn og vedligeholde et ungdommeligt helbred, er planten ikke så kendt.

Jiaogulan, Gynostemma Pentaphyllum er i familie med agurken også selv om planten ingen frugter bærer. Jiaogulan er en klatrende vinplante, og fra mit udsigtspunkt ser jeg trådnettet, der støtter den store mængde kravlende Jiaogulan lige foran mig, markerne dækker et areal på 20 hektar eller deromkring.

Vinmarkerne er klatret op over hegnene, der dækkes af et tykt lag lysegrønne blade.

Af bladene fra denne plante, fremstilles te og laves granulat, der presses til små brune piller.

Kendt også som Nady eller amachazuru , er jiaoguan en naturlig urt i de sydlige regioner af Kina, dele af Vietnam, Thailand, Korea og Japan.

Der er en sammenhæng mellem den livsforlængende "udødelighedsurt" Jiaogulan, der er mindre kendt - og den meget kendte urt Ginzing. Takket være videnskabelige undersøgelser foretaget i 1970'erne ved vi, at de to uafhængige planter faktisk deler en række biologiske forbindelser, der støtter et sundt liv.

Vi kan takke de 2 japanske kemikere Masahiro Nagai og Tsunematsu takemoto for denne viden. Den første gjorde den banebrydende opdagelse, at de to planter begge indeholdt saponiner af bestemte typer - kendt for at forbedre sundheden. Sidstnævnte identificerede et meget stort antal af disse sunde saponiner i Jiaogulan.

Nady Pure - Jiaogulan modvirker højt blodsukker

I Ginseng kaldes de 28 aktive saponinforbindelser i roden Ginsenosider. I Jiaogulan kaldes de 82 kendte saponiner for gypenosider. Den førstnævnte kan faktisk omdannes til sidstnævnte, og i den menneskelige krop støtter begge planter de centrale organsystemer.

Jiaogulan tilbyder kraftig antioxidativ beskyttelse. Når du drikker Jiaogulan te eller spiser små tabletter af bladene, øger din krop produktioner af sin egen antioxidant, bedre kendt som sod eller superoxid dismutase. Dette antioxidant beskytter kroppens celler mod for tidlig nedbrydning.

Nady Pure - Jiaogulan hjælper blodtrykket i balance

Jiaogulan har vist fordele for hjertesundhed, forbedrer hjertets muskulære aktivitet og forbedrer den samlede blodgennemstrømning. Det hjælper også med at reducere ldl-cholesterol, samtidig med at det giver et boost til sund hdl. Jiaogulan er bevist at være et topkvalificeret blodtryksreguleringsmiddel, og reducerer højt blodtryk med omkring halvdelen i lighed med lægemidlet indapamide.

Som adaptogen øger Jiaogulan energi, stamina og reducerer restutionsperioden ved fysisk udfoldelse, samtidig med at alle former for mental og følelsesmæssig stress reduceres ved indtagelse af Nady / Jiaogulan.

Nady kan også bidrage til at afbøde jetlag. Urten hjælper endvidere med at stabilisere blodsukkeret - og har været omfattet af flere forskningsforløb på Karolinske Sjukhuset i Stockholm.

Som om det var nok kvaliteter tilbyder Jiaogulan også beskyttelse af leveren.

Blandt de ca. 50.000 medicinske planter i verden er kun nogle få hundrede populære uden for deres oprindelige regioner.

Jiaogulan er nu klar til at træde ind på det globale sundhedsmarked i større målestok.

Chris Kilham er medicinsk jæger, han undersøger naturlige lægemidler i naturen over hele verden, fra Amazonas til Sibirien. Chris rådgiver urte-, kosmetiske og farmaceutiske virksomheder og er en regelmæssig gæst på radio- og tv-programmer verden over. Han er forfatteren til femten bøger.