FRI FRAGT V/KØB OVER 400KR

Søvnproblemer

Man kan sgu da sove når men bliver gammel, jeg behøver kun 5-6 timer, så er jeg klar ...

Foto: Dyr og børn har den evne til at sove og hvile, som vi tit længes efter.

Nej, kvalitetssøvn er den kritiske faktor i al trivsel og sundhed, i udrensningen af kroppen, for fordøjelsen, for immunforsvaret og for den mentale og følelsesmæssige balance i sindet

Søvn er vigtigere end sund kost. Søvn er vigtigere end motion. Søvn er livskritisk.

Vi kan spørge os selv, om det er dårlig eller manglende søvn, der giver os ledsmerter, utilstrækkelig eller uregelmæssig fordøjelse, en sitrende fornemmelse i kroppen, uro, diffusitet og manglende fokus – eller det er uro og dårlig fordøjelse, der vækker os og holder os vågne?

Det er svært at svare på.

For mange mennesker er dynamikken mellem fysisk ubehag og mental uro ofte en gensidig forstyrrelse.

Vi SKAL sove om natten, meget gerne 8 timer hver nat, når mørket er på sit højeste, når verden hviler.

Kan vi ikke det, er det den enkeltstående vigtigste forbedring, vi kan gøre af vores liv.

Søvnen er 1/3 del af vores tilværelse, den skal være vores frirum, vores særlige hule og beskyttelse.

Forbered søvnen

Forbered søvnen som en date med dig selv i de bløde fantasiers verden.

Lyt til smuk, beroligende musik, naturlyde eller rytmisk oplæsning af noget stemningsfyldt, der fylder dine sanser med glæde og følelsesmæssig ro. Tag et varmt bad - smør dig ind i varm prepareret sesamolie, lad olien sidde på kroppen 10 minutter inden det varme bad.

Dæmp lyset - undgå skærmlys, kaffe, cigaretter og gøgl.

Pas på ikke at forstyrre søvnen, når du først sover. Derfor spis ikke noget væsentligt efter kl. 19.30, maven kan ikke fordøje det, og ufordøjet mad i maven rumler rundt og vækker dig ved 3-tiden.

Få regelmæssig motion i løbet af dagen – så du har bevæget dig i nogen tid, brugt kroppen, haft puls og muskler oppe i tempo nogle gange. Det inviterer kroppen til at slappe af sidst på aftenen. Dyrk dog ikke motion efter aftensmaden. Prøv så meget du kan at undgå sovemedicin.

Mærk tankerne ved 21.00-tiden. Tæller den indre stemme uløste opgaver og problemer? Og så skal jeg…. og så skal jeg… og så skal jeg også… huske… inden… , og inden da skal jeg… og nej, jeg har glemt…

Skriv opgaverne på en liste og læg den på bordet til næste dag

Er hovedet fyldt af usikkerhedsmomenter, vigtige ting der driller - sorg eller vrede - så noter dem på en liste, så godt du formår: 1. Jeg er bange for, at det vil tage lang tid, at sælge huset, hvilken gæld vil det medføre? 2. Jeg savner min datter og mit barnebarn, idéer til at se dem snart ! 3. Vaskemaskinen kan ikke tømme vand ud, det bliver nødvendigt at købe en ny, hvad koster det ? 4. Jeg savner min ex-mand og frygter aldrig at møde kærlighed igen. Jeg vil notere de kærlige handlinger og tiltag, jeg oplever omkring mig.

Lad listen ligge et kendt sted, og rediger den, så den passer til dagen.

Er du først vågen om natten og oplever ikke at kunne sove – stå op, gør noget rutinepræget og pligtbetonet i 10-20 minutter, vask op i halvmørke, hæng vasketøj op, lyt til en informerende stemme fra podcast om: Livet i middelalderen, arbejdsmarkedet i Polen eller traditionen for kniplinger i Tønder.

Urter er yderst hjælpsomme for naturligt at sikre dybere søvn


Foto: Magnoliatræ - ekstrakten trækkes fra barken og optages særligt effektivt i blanding med islandsk mos.

Magnolia med islandsk mos hjælper til dybere søvn. Ekstrakt fra magnolia bark balancerer kroppens og hermed blodets niveau af stresshormonet kortisol. Indholdsstoffet i magnolia honokiol hjælper med at bringe kortisolet ned om natten og op om dagen, når der er brug for tempo og reaktionsevne.

Derfor oplever mange mennesker, der spiser ekstrakten fra magnolia bark, at søvnen bliver dybere og de undgår opvågnen i løbet af natten.

Sover vi godt og dybt om natten fungerer kroppens rensesystemer, leveren renser blodet, maven og tarmene udrenser og hviler. Vores immunforsvar fungerer uden at blive overaktivt. Og vores sind kommer i ro, rekreeres og stabiliseres.

Suppler gerne magnolia-urten med moringa, der generelt forsyner din krop og dit sind med nødvendige aktivstoffer – vitaminer, mineraler og aminosyrer.

Det kan være svært at komme i gang med nye søvnvaner, mange mennesker prøver at indføre enkelte nye vaner, men opnår ikke effekt her og nu.

To rutiner til at starte på for at få den gode søvn

To rutiner, der har særlig effekt, når søvnforstyrrelsen er på sit højeste, og det er svært at finde ind til den gode søvn - er:

1. Indtag magnolia ekstrakt (ved 20.00 / 21.00 tiden) samt moringa i løbet af dagen. Herved nedbringes stresshormonet i kroppen og søvnen bliver dybere.

2. En blid egen massage med varm massageolie, helst præpareret sesamolie og et efterfølgende (efter 10 minutters hvile) varmt bad inden sengetid. Og husk listerne, når hovedet er fyldt af forstyrrelser.