FRI FRAGT V/KØB OVER 400KR

Vores historie

Danske, islandske og vietnamesiske kompetencer

Nady Nordic drives i partnerskab mellem Suzanne Aaholm, der er dansk, Thuy Bich, der er vietnamesisk og Katrín Amni Friðriksdóttir, der er islandsk.

Suzanne er økonom og har baggrund i sundhedssektoren både som direktør og konsulent, Thuy Bich er vietnamesisk og miljøingeniør fra Holland. Thuy har efterfølgende specialiseret sig i ernæring, sundhed og kosttilskud. Katrin er ligeledes økonom, men arbejder i Nady Nordic fortrinsvis med afsæt i sin families tradition for anvendelsen af den islandske natur i sundhedsfremme.

Fra nordisk tradition og skepsis til sydøstasiatisk filosofi og praksis

Vi spænder med samarbejdet over flere kulturer og faglige vinkler - fra Nord til Syd, fra nordisk tradition i Island over nordisk skepsis i Danmark til traditionel sydøstasiatisk filosofi og praksis. Det udfordrer, inspirerer og beriger os.

Energien og drivet til etableringen af Nady Nordic er kommet fra vores egne oplevelser, erfaringer og til tider desperation for hjælp - til almindelige fysiologiske tilstande, sygdomsforløb og -fænomener. Samtidigt er vi optagede af at muliggøre små sunde forkælelser i hverdagen.

Nady Nordic produkter, Danske, islandske og vietnamesiske kompetencer

Egne erfaringer

Da Suzanne i en alder af 32 år, oplevede så stor muskeltræthed, smerter i led og udmattelse, at hun praktisk talt måtte sidde ned til alle aktiviteter - var der meget lidt hjælp at hente hos den praktiserende læge.

Undersøgelser for fejl i stofskiftet og tryk på leddene førte til konklusionen: Let slidgigt. Der var ingen egentlig behandling i det konventionelle sundhedssystem (ta' bare en Panodil, når det er værst) og tilstanden og trætheden var overvældende i hverdagen.

Suzannes datter, Mathilde oplevede i alderen fra 22-26 år så voldsom udmattelse, at hun sov op mod 18 timer i døgnet - i kombination med mental udmattelse og stor muskeltræthed, når hun var vågen. Forslagene til diagnoser for Mathilde var mange.

Sjældne søvnsygdomme, stofskifteproblemer, HPV-skade og frem for alt et konstant tilbagevendende forslag om, at tilstanden måtte bunde i psykiske vanskeligheder og depression, hvilket af Mathilde blev oplevet som en total afvisning af hendes egen oplevelse og konstatering.

Når man har det dårligt og er syg, er det ødelæggende ikke at blive lyttet til.

Mathilde - der havde tiltro til hjælp og diagnosticering i det konventionelle sundhedssystem blev ekstremt skuffet, ulykkelig og vred, da alt hvad hun over 4 år opnåede var lange ventetider, 2-3 forskellige undersøgelser, tilbud om ritalin og forslag om at gå til psykolog eller psykiater, prøve lykkepiller eller opgive sit universitetsstudium, der "jo nok" var for krævende.

Mathilde indhentede i perioden psykologerklæringer fra to uafhængige psykologer, der begge fastslog, at hun ikke led af depression eller havde andre psykiske problemer.

 

Thuy er født i Vietnam med dårligt hjerte, skøre knogler og børnegigt og har som barn tilbragt mere tid på hospitalet end hjemme. Som pige og ung kvinde har hun derfor altid haft fokus på sin personlige livsstil, på faktorer i naturen og miljøet, der kunne hjælpe hende med at blive rask. Som barn skulle Thuy "passe på ALT", - leg, bevægelse, fysisk udfoldelse - sagde hospitalet. Det har givet hende incitament til at studere de muligheder for naturlig sundhed, der var til rådighed via kost og urter i Vietnam. Da hun som 20-årig blev erklæret rask, havde hun derfor en viden, der gjorde det muligt at hjælpe sin bror og mor med behandling af henholdsvis diabetes og hjertesvigt.

Thuy lever i dag i Danmark og er dansk gift. Hun har på baggrund af sin ingeniøruddannelse og efterfølgende studier af herbal medicine udarbejdet et kostterapeutisk program for sin mand Poul, der har prostatacancer.

Katrin er islandsk, hun er vokset op i en familie med årelang tradition for anvendelse af den islandske natur som kostbidrag - og i olier og cremer. Hun har derfor en kæmpe kærlighed til det islandske landskab, den rå natur og dens planter, der har støttet traditionel sundhed i århundreder på Island. Katrin har en professionel løbebane som model, designer og strategimager, men har i de senere år overvejende brugt sit talent indenfor traditionel sundhed.

Vores situation har hver især - ført os til behandling med forskellige typer af planter, urter, planteenzymer, kostprogrammer og yogaterapi.

Vi fik det alle meget bedre.

Suzanne fik energien igen, Mathilde stod ud af sengen, fik en lille dreng og genoptog sit studium, og Thuy og hendes familiemedlemmer balancerer i dag deres særlige sundhedsudfordring med kost og plantetilskud. For Katrin er livet med traditionel sundhed en del af de islandske rødder.

Vores personlige historier er vores drive - vi ønsker at andre får adgang til at profitere af naturens muligheder i sundhed og til potente planter og olier. Vi vil gerne være til gavn.

Nady Nordic, Vores historie, islandsk mos

I Nady Nordic er vi ikke som partnere specialister. Derfor samarbejder vi med en kreds af herbalister, læger, laboratorier, yogaterapeuter og behandlere fra Island, Danmark og Vietnam. De rådgiver os og vores kunder om renhed, effekt, sikkerhed og anvendelse.

Vores mission er - som led i dette samarbejde - at understøtte erfaringsudveksling og over tid opbygge forbedret dokumentation for effekt.

Vores mission er at bringe verdener, synsvinkler og viden om sundhed fra forskellig kulturer og videnskaber sammen i gensidig lydhørhed. Vi har lært meget af hinanden - og det er vores opfattelse, at vi i Norden kan lære meget om sundhed ved at trække på vores egen kulturelle arv og inspireres af andres.

 
Suzanne Aaholm, Thuy Bich og Katrín Friðriksdóttir